Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.11.2011 22:03 - Фалшифициране на новините
Автор: alumen67 Категория: Политика   
Прочетен: 3220 Коментари: 2 Гласове:
4

Последна промяна: 24.11.2011 22:27

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
imageВ последната си публикация за "New Statesman", Джон Пилджер (John Pilger)  (световно известен журналист, писател и създател на документални филми) проследява историята на пропагандата на Едуард Бернайс, американски племенник на Зигмунд Фройд, който е измислил термина "обществени отношения". Бернайс е вярвал в "съгласие на обществеността- инженеринг" и в създаването на "фалшиви недвижими имоти" като новини. Именно това работи днес .
Едуард Бернайс, американски племенник на Зигмунд Фройд, един от изобретателите на модерната пропаганда . По време на Първата световна война, той  се влючва в група от влиятелни либерали, една монтирана тайна кампания към правителството, с цел да "насажда" нежелание на американците да изпращат армия за кървавата баня в Европа. 

                                            image

В книгата си "Пропаганда", публикувана през 1928 г., Бернайс пише, че "интелигентна манипулация на организираните навици и мнения на масите е важен елемент в демократичното общество" и че манипулаторите "представляват невидимо правителство, което е истинската власт на управляващите в 
страната ".
Вместо  пропаганда, той изковава основите на евфемизъм .

Американската тютюнева индустрия наема Бернайс да убеди жените, че  трябва да се пуши на обществени места. Чрез свързването на тютюнопушенето с освобождението на жените, той прави цигари "факли на свободата".
През 1954 г.,  измисля комунистическата заплаха в Гватемала като извинение за свалянето на демократично избрано правителство, чиито социални реформи заплашвали  монопола на плодове ( търговията с банани). Той нарича това "освобождение".

Бернайс  не е бесен играч на дясното крило. Той е един елитарен либерал, който вярва, че "съгласие на обществеността- инженеринг" е за доброто на хората.
Това беше постигнато чрез създаването на "фалшиви реалности".
............................................................................................................................................
Фалшива реалност: " Последните американски войски не са оставяли Ирак ", както е обещано, по график", според президента Барак Обама. Телевизионните екрани са пълни с филмови образи на "последния американски войник", чернеещи на фона на зората." Всъщност те са все още там. Най-малко 50 000 войници ще продължат да оперират от 94 бази. Американските въздушни нападения са непроменени, както и убийства на специалните сили. Броят на "военни предприемачи" в момента е 100,000 и нараства. Иракският петрол сега е под чуждестранен контрол!

                             image

"Новите господари на света"- След своят
филм със същото име от 2002 г., John Pilger събира всичко в оригинално произведение, както и разширени версии на есетата му върху властта, нейните тайни и илюзии в тази книга, която осветлява характера на съвременния империализъм.

Фалшива реалност: " Не е известно колко иракчани са починали. Те са "безброй" или може би "в десетки хиляди".

Факт- Като пряко следствие на англо-американското нашествие, се посочва че един милион иракчани са починали. Изкривено Становище от изследвания се основава на научна практика, водена от Джонс Хопкинс- Университет във Вашингтон, чиито методи са били тайно утвърди като "най-добрата практика" , главен научен съветник на правителството на Блеър. Тази цифра е ПРЕДОСТАВЕНА като официална(фалшива) информация и на американските генерали. 
ИСТИНАТА е съвсем друга: Около четири милиона иракчани са загинали (от недохранване на повечето иракски деца, от епидемия, от психично заболяване и отравяне на околната среда).
................................................................................................................................

Разбира се, добрата новина е, че фалшивата реалност често се проваля, когато обществеността се доверява на своя собствена критична преценка, а не на манипулираните медии.
 
ЗА ГОСПОДАРИТЕ НА СВЕТА ТОВА Е ГЛАВОБЛЪСКАНИЦА, ЗАЩОТО ТЯХНАТА БЕЗОТГОВОРНА ВЛАСТ ПОЧИВА НА ФАЛШИВАТА РЕАЛНОСТ, ПРИТЕСНЕНИ ОТ ФАКТА, ЧЕ НАРОДНАТА СЪПРОТИВА ВСЕ ОЩЕ РАБОТИ!
 
ИЗПОЛЗВАНИТЕ МАТЕРИАЛИ СА ЛИЧЕН ПРЕВОД, ПРИ КОПИРАНЕ ПОСОЧВАЙТЕ ЛИНКА!

ИЗТОЧНИК:
www.johnpilger.com/articles/flying-the-flag-faking-the-news

Разрушаване мълчание на Австралия: WikiLeaks и свободата
[обществен форум, проведен на 16 март 2011 г. в Сидни Town Hall . Събитие  организирано под наслов  "Сидни за мир ", Амнести- Спрете Коалицията на войната,  подкрепен от град Сидни . Председателстван от Мери Kостакидис, форумът се отличава с речи на Джон Пилджер, Андрю Уилки MP (офицер от разузнаването, за да изложи истината за инвазията в Ирак) и Джулиан Burnside QC, защитник на универсалните човешки права].
vimeo.com/21158162

 





Гласувай:
4


Вълнообразно


1. tomcat2 - Невероятен журналист и докумен...
25.11.2011 12:13
Невероятен журналист и документалист е Пилджър ,да е жив и здрав още много години!
цитирай
2. анонимен - Heel lifts
29.10.2012 03:53
I assume, that the people that mock wearers of <a href=http://pgapi.devstaff.org/node/622888>My Site </a>, have combed their hair or shined their shoes maybe even ironed their clothes a minimum of as soon as during their lives, I might be wrong but I seriously doubt it
<a href="http://internwiki.byu.edu/Carlota7">shoe lifts</a>
http://swaggtalk.com/blogs/948/3176/shoe-lifts-seem-to-be-taller-hav
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: alumen67
Категория: Новини
Прочетен: 950631
Постинги: 121
Коментари: 386
Гласове: 228
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031