Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.03.2015 17:02 - Квантовият двигател ще направи петрола минало
Автор: alumen67 Категория: Технологии   
Прочетен: 6111 Коментари: 3 Гласове:
2

Последна промяна: 09.03.2015 17:07

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image В.С.Леонов, лауреат премии Правительства России в области науки и техники, «СНГ: директор года 2007», включен в «100 лидеров промышленности и науки Содружества»

Руският учен Владимир Леонов разказва неща, които на мнозина ще се сторят фантастични. Едно от тях е, че прототип на квантовия двигател е 5000 пъти по-ефективен от ракетния, което позволява да се говори за научна революция. Интервюто на Александър Петров за руското издание km.ru разкрива тайните на квантовия двигател и невероятните възможности, които би могъл да предостави за развитието на науката.
Владимир Семенович, във вашия блог са публикувани видео материали на изпитания от 2009 година на апарат с квантов двигател (КД). Апаратът се придвижва хоризонтално благодарение на вътрешни сили. Опонентите ви твърдят, че успехът се крие в триенето на лагерите на колелата и в условия на безтегловност той няма да работи?
- За да се преборя със съществуващия скептицизъм, за всичките тези години усъвършенствах квантовия двигател и направих апарат с вертикално излитане. През юни 2014 година бяха проведени първите успешни наземни изпитания. При маса на апарата 54 кг, импулсът на вертикалната тяга беше между 500-700 кгс (килограм-сила) при потребяема електрическа мощност 1 кВт. Апаратът излита вертикално с ускорение 10…12g. С тези изпитания доказахме, че гравитацията е покорена експериментално, потвърждавайки теория за Суперобединението.

             image

Можете ли да направите сравнителна характеристика между квантовия двигател и съвременния ракетен двигател?
- Съвременният ракетен двигател (РД) с 1 кВт мощност създава тяга от 1 Нютон (0,1 кгс). Опитният образец на квантовия двигател (КД) на образец от 2014 година с 1 кВт мощност създава тяга от 5000 Нютона (500 кгс) в импулс. Разбира се, в непрекъснат режим характеристиките на тяга на КД намаляват, но в импулсен режим КД е 500 пъти по-ефективен от РД. Това се обяснява с факта, че за разлика от РД, КД не нагрява атмосферата и Космоса с продукти от изгарянето на горивото. КД се захранва с електрическа енергия.

image

Но това е революция в производството на двигатели. Как ще се отрази тя на космическия отрасъл?
- Днес РД на космическите апарати са достигнали техническия си предел. За 50 години временният импулс на работата им е увеличен с 220 секунди, едва два пъти до 450 секунди. Импулсът на работа на КД е не стотици секунди, а години. Ракета с РД с маса 100 тона в най-добрия случай носи 5 тона (5%) полезен товар. Апарат с КД от 100 тона ще има КД с реактор 10 тона, т.е. полезният товар ще бъде 90 тона, което е 900% срещу 5% при РД.

Какви ще бъдат скоростните характеристики на междупланетните космически кораби от ново поколение?
- Максималната скорост на космическия апарат с квантов двигател може да достигне 1000 км/с срещу 18 км/с при ракетата. Но най-важното е, че имайки продължителен импулс на тягата, апаратът с КД може да се движи с ускорение.

                     image

Така полетът до Марс с космически кораб от ново поколение с КД в режим на ускорение ±1g ще продължи едва 42 часа, а до Луната – 3,6 часа. Настъпва нова ера в космическите технологии.

Какъв източник на енергия планирате да ползвате за захранването на КД?
- Най-перспективният източник на енергия е реакторът със студен ядрен синтез СЯС, например по схемата на италианския инженер Андреа Роси, работещ с никел. Енергоотдаването на гориво на същия никел в ядрения цикъл е в милиони пъти по-високо, отколкото в химическото горива, т.е. 1 кг никел в режим на СЯС отделя енергия, колкото при 1 млн. литра бензин. Но в Русия имаме собствени разработки.

Каква е употребата на КД в авиацията?
- Създаването на универсален двигател, който би могъл да работи едновременно в Космоса, атмосферата, на земята и под водата са първостепенна задача на фундаменталната наука. На тези изисквания отговаря само един двигател – квантовия. При прехода на гориво от СЯС летателният апарат може да лети години без зареждане. За сметка на увеличаване на скоростта, напр. по направлението Москва-Ню Йорк, времето на полета може да бъде съкратено от 10 часа на 1 час.

image

Направо фантастика! А какво ще се случи с автомобила?
- Няма никаква фантастика, има фундаментална теория на Суперобединението, която определя физическите основи на новите реактори на СЯС (бел. ред. - студен ядрен синтез) и квантовия двигател, работещ на нови физически принципи. Днешното ниво на развитие на науката и техниката би се приемало като фантастика преди 100 години, когато авиацията и автомобилите бяха нещо ново. А какво ще бъде след 100 години? Установяването на КД при автомобилите изначално променят схемата му. Трансмисията вече не е нужна, проходимостта е колосална, колелата не буксуват. Той ще може да преминава 10 млн. км без зареждане. Автомобилът ще бъде почти вечен – 50-100 години употреба. Ще се появят летящи коли с антигравитационна възглавница, способни да преодоляват водни прегради във въздуха.

Но компаниите, чийто бизнес е свързан с бензина и нефта, няма да допуснат това. Пък и 50% от бюджета на Русия преди санкциите се пълнеше за сметка на износа на газ и нефт?
- Това не е точно така. Всичко, което сега върви и лети е от миналия век. Повярвайте, ще дойде време, когато компаниите ще се състезават да произвеждат нови автомобили, летателни апарати и реактори. Това са правилата на успешния бизнес и те са много сурови. Който закъснее, той ще се разори. Русия няма друг път за развитие, освен пътя към научно-техническия прогрес. Икономика на Русия, базирана на износа на суровини, се оказа уязвима от политиката на санкции на Запада и това не беше тайна. Сега ние трябва да сме благодарни на Запада, че събуди Русия. Трябват ни 2-3 години, за да проведем модернизация и с ускорени темпове да обезпечим ръста на икономиката. Дън Сяопин е бил на 74 години, когато започва модернизацията на Китай, Путин е на 62 години.

                       image

Вече 20 години работите над теорията на Суперобединението, квантовия двигател и реактора със СЯС. Италианецът Андреа Роси първи пусна реактор с СЯС. САЩ и Китай работят над създаването на КД. Не закъсня ли Русия и какво ѝ пречи да развива нови енергийни и космически технологии?
- Колкото и да е парадоксално основен противник на студения синтез и изследването в областта на антигравитацията е бил и остава ръководството на Руската академия на науката (РАН). Комисията на РАН по лъженаука бе специален външен проект, когато на фона с борбата с вещерите и екстрасенсите в РАН бяха разгромени всички групи учени-ентусиасти в областта на студения ядрен синтез. За щастие специалистите не се предадоха и продължиха да работят. Що се отнася до реактора на Роси, то при него няма особени тайни и той бе повторен от руския учен Александър Пархомов. Но ръцете на комисията при РАН срещу лъженауката стигнаха до военните, до Роскосмос. Беше спряна работата в областта на създаването на апарати за изкуствена тяга, а един от пионерите на новото направление в космическото производство на двигатели ген. Валери Меншиков бе пенсиониран. Медиите подеха кампания по дискредитиране на трудовете му. Така бе загубено време и той не успя да участва в модернизацията на квантовия двигател. Искам да добавя, че при работата над КД няма никакво нарушаване на закона на Нютон. КД създава тяга при взаимодействие с квантовото пространство на времето. Китай и САЩ също работят над създаването на квантов двигател, но техните постижения са по-малко от 1 гр срещу 500 кг при руския КД.

Как стоят нещата с Хигс бозона?
- Както твърдях Хигс, бозонът и неговото търсене е най-голямата антинаучна фалшификация. Обещаха след откриването на Хигс бозона да създадат нова физика и да решат проблемите на квантовата гравитация, но не ги решиха. Проблемите на квантовата гравитация и изкуственото управление на тягата са успешно решени в теорията на Суперобединението, която представлява новата физика. В основата на теорията на Суперобединението стои откритата от мен през 1996 година кванта пространство-време (квантон). Квантон е нулев недостигащ елемент от Менделеевата таблица, без участието на който не могат да се формират останалите елементи.

imageimageimageimageimage

източник: http://www.km.ru/science-tech/2015/01/16/nauka-i-tekhnologii/753573-rossiya-uspeshno-ispytala-antigravitatsionnyi-dvi

 



Гласувай:
2


Вълнообразно


1. raders - Звучи доста фантастично, но дано да ...
09.03.2015 18:54
Звучи доста фантастично, но дано да се лъжа! За генератора на Андреа Роси, се говари отдавна, но досега няма нещо съществено на линия. Самият факт, че се базира на никел е доста съмнителен. Каква енергия може да се извлече от никела, дявол знае. То е все едно от желязото да извлечеш енергия. Малко съмнителна работа. А този батюшка май доста послъгва с цифрите...
цитирай
2. gmihov - Тесла, Роси, Леонов!
10.03.2015 08:41
Постигнали са нещо значимо, което от миналото и настоящето очертава път на бъдещето. Не са стигнали до директният достъп до енергията на гравитационното излъчване, което формира гравитационните енергийни полета, вечен източник на енергия, който , както вятъра гарантира гарантира непрекъсната работа на вятърните двигатели, до като има вятър, така и гравитационното излъчване /гравитационният Вятър/ гарантира непрекъсната работа на ДГД-ли до които достигнах в 1960г. Тези двигатели след време ще бъдат понятни и за полуграмотните хора, като мен, но днес все още ,поради заблудата"Консервативно гравитационно поле" са непонятни и за най- знаещите и можещи учени.
Повече информация в blog.bg
цитирай
3. gmihov - Не плашете!
10.03.2015 08:51
Не плашете петролните магнати че с новите технологии за добив на енергия печалбите им от петрола ще намалеят. С Атомната енергетика това не сатана. Няма да стене , включително и директната гравитационна енергетика, до която аз достигнах в 1960 г.
Парата, при пара отива и власт осигурява , човек, над човек воля да налага". Така е било и така ще бъде, докато следващите 100, 1000 или повече години ОТБСВ се проумее ,религия и наука се обединят и нов човешки морал изградят.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: alumen67
Категория: Новини
Прочетен: 951274
Постинги: 121
Коментари: 386
Гласове: 228
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031