Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.10.2011 12:26 - Юл Браун е българин
Автор: alumen67 Категория: История   
Прочетен: 2620 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 18.10.2011 20:32


                                             image

Илия Георгиев Вълков /Юл Браун/ е роден на 16.04.1922г. Родил се е в голяма, богато обзаведена къща в центъра на град Варна. От най - ранна възраст проявявал интерес към техниката. Често ходел в работилницата на баща си да гледа как работят машините. Завършва с отличен търговската гимназия през 1941 година.

                                 image
Скоро след завършването си е призван да отслужи редовната си военна служба в Българския военноморски флот. С работата си през годините на втората световна война служи в град Хора на остров Самотраки – Гърция
.След завръщането си в България записва инженерство в София. Втората световна война е към края си. Последвалите събития – навлизането на руските войски в България и установяването на “Народна власт” са фатални за неговото семейство. Отнемат работилниците, магазините, целия инвентар, машините, разграбват имуществото и всички ценни предмети на семейството. Остават им само къщата. Илия е бил принуден да работи и да учи. По-късно е бил на заточение в Белене, където е бил поставен като ръководител на лагерната радиоуредба. След общо две и половина години го освободили през 1950 година....

imageimageimage

През 1974г. българският учен прави патент на едно от изобретенията си наречено "Електролизатор на газа на Браун".

 След като патентова своя газ, Юл Браун успява да измине 1600 км с кола без гориво. Вместо него   ученият използва 4 литра вода и две браунови батерии, които я преобразуват в газ и после отново в течност, за да се употреби повторно.   Първият си генератор българинът продава в Китай през 1984 година, където и до днес се използва за  изгаряне на радиоактивни отпадъци.  Едно от най-интересните свойства на брауновия газ се проявява в брауновата горелка.Тя се използва за заваряване, запояване, изгаряне, пречистване на ядрени отпадъци, които след обработка с нея губят изцяло радиоактивността си, за пробиване на идеално гладки отвори, за пречистване на рудата и изсушаване на въглищата. Горелката напълно може да замести лазера. Пламъкът й има  способността сам да повишава или намалява температурата, в зависимост от материала, който се обработва и е почти невъзможно да се изгориш на него. Най-важното е, че може да превърне водата в гориво. Днес такива горелки и апаратури, които използват брауновия газ се произвеждат в САЩ, където ученият живее известно време,   и  в  Канада.  Самият Вълков нарича изобретението си "хуманна вода", тъй като то не гори живите организми, но има функцията да обезврежда радиация.

БЪДЕЩЕТО НА БРАУНОВИЯ ГАЗ:
НАДЯВАМ СЕ ЕДИН ДЕН ДА ПРИДОБИЕ ОБЩА ПОПУЛЯРНОСТ, КАТО ПРЕДПОЧИТАН, ЕКОЛОГИЧЕН, УСТОЙЧИВ И ВИСОКО ЕФЕКТИВЕН ИЗВОР НА ЕНЕРГИЯ, КОЙТО Е ДИРЕКТНО ОТ ВОДАТА!

image   Филм за Брауновия газ в Корея:
http://www.suprememastertv.com/movie_down.php

"Историята на Юл Браун и неговото откритие - Браунов газ" - една книга написана от неговата дъщеря Деси Браун /Деспа Илиева Стоянова/.

Интервю с Деси Браун по БТВ:
vbox7.com/play:c3f92c0f

Източници:
www.yullbrown-bg.com/index.html
www.teenproblem.net/school/s/14599.html



Гласувай:
4


Вълнообразно


Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: alumen67
Категория: Новини
Прочетен: 952728
Постинги: 121
Коментари: 386
Гласове: 228
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930