Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.05.2012 19:59 - Надомна работа
Автор: alumen67 Категория: Други   
Прочетен: 3965 Коментари: 1 Гласове:
1

Последна промяна: 27.05.2012 20:06

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Безработицата е икономически и социален феномен, типичен за пазарната икономика на развитите страни, изразяващ несъответствия в търсенето и предлагането на труд на пазара на труда. Наличието на безработица е признак, че дадена икономика функционира под нивото на потенциалният си продукт, като от своя страна означава, че е нарушена пълната заетост и следователно може да се охарактеризира със значителни негативни последици за обществото и икономиката като цяло. Нарастването на нейната норма води до намаляване на производството на БНП, което ще повлече след себе си и понижаване на жизненото равнище на населението, спад в инвестиционният поток, а от тук и свиване на производството в бъдеще и т.н.

image

Най-общо безработицата е понятие, с което се описват всички лица, които текущо не са заети активно, но търсят работа или очакват отново да се върнат на работните си места. Безработните са част от така наречената активна работна сила, която обхваща онази част от населението, можеща и активно желаеща да работи, чийто долна и горна възрастова граница е определена от законодателството на съответната страна. Именно тази активна работна сила формира трудовия пазар. Нейни основни участници са две категории хора: заети (employed) и безработни (unemployed).

Обясненията за причините за безработицата са различни. В по-голямата си част тя е резултат от нарушаването на равновесието на трудовия пазар, при което предлагането на труд надвишава неговото търсене. Влияние оказват и много икономически, политически и институционални фактори.

Реалност е, че безработицата съществува и при съвременните условия има редица особености: разпространява се буквално върху всички слоеве от населението; съществува едновременно със значителен брой свободни работни места; все повече засегнати са младите, току що завършили образованието си хора; влияе се от технологичният поврат, който от една страна води до ликвидиране на много работни места чрез опростяване на трудовите операции, а от друга - повишава изискванията към квалификацията на работниците, доколкото опростените производствени операции се обединяват в много сложни процеси.

image

От много места сме чували за надомна работа в Интернет от писане на статии, сортиране на новини, попълване на таблици и т.н.


РАБОТА ЗА РЕКЛАМЕН АГЕНТ В ИНТЕРНЕТ

image

image  image

ИЗТОЧНИЦИ:
www.helpos.com/archive/preview-web/04_002_01_index.html
www.inter-reklama.com/con.html
www.dalaverki.com/index.php









Гласувай:
1


Вълнообразно


1. анонимен - феномен значи нещо рядко уникално и ...
27.05.2012 20:21
феномен значи нещо рядко уникално и невиждано. безработицата е естествено явление. а тия надомни работи са мега зле, по-добре да миеш коли на кръстовището днеска гледах по бтв правят по 15 лв. на час, даже повече от някои висшисти.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: alumen67
Категория: Новини
Прочетен: 953589
Постинги: 121
Коментари: 386
Гласове: 228
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930